Foto’s maken voor je vastgoedadvertentie doe je zo!

De vastgoedmarkt in België is de laatste maanden weer enorm aan het heropleven. Heel veel huizen worden verkocht, aan prijzen die elke keer weer hoger liggen. Wil je zelf je huis verkopen? Zorg dan zeker voor een zoekertje met opvallend goede foto’s. Ze zorgen ervoor dat je opvalt, meer bezoekers krijgt en uiteindelijk aan de vraagprijs kan verkopen!

Hierbij 5 tips om je woning op een aantrekkelijke manier te fotograferen!

1. Ruim op!

De eerste tip ligt voor de hand: ruim je huis of appartement op voor je foto’s maakt. Zorg dat er geen stapels kleren, vuile ramen, hopen schoolwerk of verdorde planten te zien zijn. Neem ook alle persoonlijke spullen, zoals familiefoto’s of kindertekeningen weg. Een boeket bloemen op de tafel of een setje mooie kussens in de sofa mogen zeker! We schreven een uitgebreide gids met waarop je allemaal kan letten, en die kan je hier nalezen!

ruim je kamer op voor een rustiger beeld

2. Neem foto’s op een zonnige dag

Foto’s van de buitenzijde van je woning maak je best met blauwe lucht. Dat geeft een instant vakantiegevoel. Voor de binnenfoto’s hoeft het niet per sé zonnig te zijn buiten. Dat helpt wel om donkere ruimtes lichter te krijgen op foto, maar als je met een statief werkt, mag dit geen probleem zijn.

3. Laat je woning zo ruim mogelijk lijken op je foto’s

Ruimtes groter laten lijken dan ze werkelijk zijn is niet altijd een goed idee. Bezoekers zijn dan teleurgesteld als ze op bezoek komen en zien dat de woonkamer toch niet zo groot is als op de foto het geval was bijvoorbeeld. Maar toch is het belangrijk om foto’s te gebruiken in je zoekertjes die een vorm van ruimte en rust weergeven, en zeker niet beklemmend en donker overkomen. Daarom deze tips:

  • Neem horizontale foto’s voor een zoekertje op immo sites. Door liggende foto’s te maken toon je meer van elke kamer en komen alle ruimtes goed tot hun recht. Om foto’s meer engagement te geven op Instagram of Facebook, gebruik je daar beter een verticale foto.
  • Probeer om de vloer van elke kamer mee op de foto te zetten, dat vergroot het gevoel van ruimte. Ga eventueel wat lager zitten om het perfecte beeld vast te leggen.
  • Maak overzichtsfoto’s door in de hoek van de kamer te gaan staan en zoveel mogelijk van de ruimte in beeld te brengen.

4. Maak een selectie voor je zoekertje

Probeer in je zoekertje ongeveer 15 foto’s te gebruiken. Als iemand geïnteresseerd is, kan je achteraf altijd meer foto’s opsturen via mail als dat nodig is. Foto’s van een volle berging, een wc of zolder zijn niet nodig, maar je kan de ruimtes wel vermelden in de beschrijving. Op die manier kan je je beperken tot enkel de mooiste ruimtes van je woning.

5. Denk na over je hoofdfoto

Je hoofdfoto is het beeld waarmee je potentiële kopers moet overtuigen. Denk dus goed na over welke foto je eerst plaatst. Verkoop je een huis met een mooie voortuin? Neem dan een zonnige foto van het vooraanzicht van je huis. Gaat het echter om een studio in een groot gebouw, dan kies je beter voor een mooie overzichtsfoto van je interieur.

denk goed na over je hoofdfoto

6. Extra: Huur een professional in

Zie je het toch niet zitten om zelf de foto’s te maken? Contacteer ons en dan zorgen wij ervoor dat jouw woning op een fantastische manier in beeld wordt gebracht!