Aan de slag met (drone) video’s voor vastgoed en interieur

Je hebt het vast wel al gemerkt op instagram: je foto’s krijgen nog amper likes, maar als je een reel online zet vergroot je bereik enorm. Sinds het succes van TikTok sprongen ook Instagram (reels) en Youtube (shorts) mee op de video-kar. Je kan er niet meer onderuit: video is de toekomst. Ze zijn zo populair omdat ze meer in het oog springen, en de kijker ook langer bij je blijft “hangen”.

Ook in de interieur- en vastgoedsector stijgt het gebruik van korte promotiefilmpjes op de social media. Met een clipje van 30 seconden bereik je veel mensen, het wordt vaker gedeeld en je project krijgt meer aandacht.

Een video maken is echter niet zo eenvoudig als een foto. Je hebt specifieke montagesoftware nodig. Een camera die donkere ruimtes mooi in beeld kan brengen, een stabilisatiesysteem en als je het wow-effect nog wil vergroten, dan gebruik je best een drone om de beelden er nog wat exclusiever te doen uit zien.

Hieronder enkele voorbeelden van drone/vastgoedvideo’s die we onlangs maakten om projecten bij onze klanten in de kijker te zetten:

Wat heb je nu allemaal nodig om een professionele videomontage te maken?

Hier onze tips!

– gebruik een DSLR of mirrorless camera met lichtsterke (ciné)lenzen zodat je ook in donkere ruimtes mooie heldere beelden kan maken
– plaats je camera op een stabilisatiesysteem (gimbal) om schokken te vermijden als je beweegt. Oefen de bekende “ninja-walk” om nog stabieler te zijn tijdens het wandelen met de camera.
– gebruik een drone voor de buitenbeelden. De populaire DJI Mini 3 Pro is bijvoorbeeld een relatief goedkoop toestel waarmee je in 4K kwaliteit zowel horizontaal als verticaal kan filmen. Wil je stabieler in de lucht hangen, dan is de Mavic 3 een betere optie. Maar bekijk zeker onze post over de regelgeving over het vliegen met drones in Belgïe.
– film in 4K kwaliteit zodat je er later nog alle kanten mee uit kan. Film je een horizontale video? Dan kan je met 4K kwaliteit best wel nog een verticale uitsnijding maken achteraf als je klant ook een versie wil voor Instagram Reels. Hou er dan wel rekening mee bij het filmen dat je onderwerp altijd mooi in het midden blijft.
– wil je ook binnen met een drone filmen? Dan gebruik je best een FPV drone genre CineWhoop om makkelijk door kleine ruimtes te kunnen vliegen.
– film in raw video kwaliteit (bvb ProRes), zodat je achteraf veel meer uit de kleuren van je beelden kan halen.
– bewerk je beelden in een goed software pakket zoals Adobe Premiere Pro, Davinci Resolve of Final Cut Pro X. Wil je eerst experimenteren met basisvideo’s, dan heeft het gratis iMovie op Mac een hele lage instapdrempel.
contacteer ons als je alle bovenstaande puntjes liever uitbesteedt :-).