Waarom je vastgoedfotografie uitbesteden?

Wat zijn de voordelen van vastgoedfotografie?

Tegenwoordig draait vastgoedfotografie om meer dan enkel het maken van wat foto’s. Het is een totaalpakket geworden van professionele foto’s, video’s, 360° virtuele rondleidingen, drone-beelden, virtual staging (hierover in een latere post meer!) en social media planning. Waarom zou je als particulier of als makelaar je vastgoedfotografie aan ons overlaten? En wat zijn de voordelen daarvan?

In dit artikel lees je alles over hoe wij een professionele voorstelling van je woning voor jou mogelijk maken.

Waarom uitbesteden?

Bij het kopen of verkopen van een huis komt heel wat kijken. Als particulier weet je niet waar eerst beginnen en ben je niet op de hoogte van alle kanalen en mogelijkheden. Als makelaar daarentegen kan het lastig zijn om alle woningen en bewoners evenveel aandacht te geven. Je moet – letterlijk – van alle markten thuis zijn. Het maken van de mediaproducten is iets wat je makkelijk kunt uitbesteden. Het geeft een stukje ruimte om te focussen op andere zaken, zoals het ontvangen van bezoekers.

architect agenda laptop planning

Hieronder een aantal redenen waarom uitbesteden een goede optie kan zijn:

1. Professionele vastgoedfotografie zorgt voor een goede eerste indruk!

Potentiële kopers spenderen maar liefst 80% van hun tijd aan het bekijken van woningfoto’s en -video’s. Slechts 20% van de tijd wordt aan het lezen van de beschrijving van een woning besteed. Zorg er dus voor dat de woningfoto’s en -video’s kwalitatief goed én realistisch zijn. Je kunt maar één keer een eerste indruk geven. Deze eerste indruk kan bepalend zijn om een bezichtiging aan te vragen.

Tips om je voor te bereiden op een vastgoedshoot

2. Je houdt meer tijd over om de klant persoonlijke aandacht te geven.

Als makelaar wil je tijd kunnen nemen voor je klanten. Je wilt je kunnen inleven en een juiste koper vinden voor een woning. Of een geschikte, nieuwe thuis kunnen aanbieden aan een andere klant. Met een externe partij kun je je volledig focussen op de core business en het menselijke aspect voorop zetten. Op die manier kan je jezelf wellicht onderscheiden van andere makelaars.

Als particulier heb je vaak zoveel zorgen bij de verkoop van een huis (opruimen, advertenties plaatsen, bezoeken plannen) dat het uitbesteden van een fotosessie een welkome verademing kan zijn.

3. Zonder enige moeite meer variatie in woningfotografie.

Je wilt er zeker van zijn dat je het maximale uit de prijs kan halen en dus is een goede presentatie van je woning heel belangrijk, ongeacht de grootte of waarde. Variatie in foto’s kan daarbij helpen. Hoogtefotografie met mast, buitenfotografie en detailfoto’s zijn hier goede voorbeelden van. Kies dus voor een expert die getraind is om hiermee te werken.

detailfoto woning fruit vastgoedfotografie

4. Snelheid en kwaliteit op één plek.

Kies één partij die alle mediaproducten die jij wilt aanbieden ter beschikking heeft. Zo hoef je bijvoorbeeld voor videobeelden niet nog eens op zoek naar een videospecialist. Snelheid en kwaliteit zijn daarbij niet onbelangrijk. Hoe sneller alle mediaproducten aangeleverd worden, hoe sneller je kan starten met advertenties.

5. Promoot een woning online en op sociale media.

Online platformen, die naast de bekende immo-websites steeds populairder worden, zijn natuurlijk de social media platformen. Via Facebook en Instagram kan je écht het publiek bereiken dat je zou willen bereiken. Promoot mooie beelden of een geschikte (korte) video als preview. Op die manier maak je potentiële kopers ‘warm’ voor een bezoek aan je woning. Via deze kanalen kun je ook makkelijk een woning promoten onder een bepaalde doelgroep. Wij leveren naast de standaard foto’s en video’s meteen onze beelden op in de nieuwste instagram(tv) en facebookresoluties. Gewoon uploaden en klaar!

social media op een apple iphone

6. We staan altijd voor je klaar.

Jij hebt het druk en dat weten wij maar al te goed. Vandaar dat je ons eenvoudig via verschillende manieren kunt contacteren: telefonisch, per mail of via onze social media. Op die manier krijg je altijd snel antwoord op een vraag en kun je je richten op belangrijkere zaken. Zoals je vastgoedfotografie!